Pijnlijn

Pijn bespreekbaar maken, helpt

Eén op vier Belgen krijgt eens in zijn of haar leven te maken met pijn die langer aanhoudt dan 6 maanden. Ongeveer 200.000 mensen in België leven voortdurend met chronische pijn. Het is een afzonderlijke ziekte met zijn eigen specifieke problemen en zijn eigen verwikkelingen. Leven met chronische pijn is niet eenvoudig. Het is een enorme opdracht.

Om pijnpatiënten beter te ondersteunen nemen de Vlaamse Pijnliga en de verenigingen voor mensen met chronische pijn heel wat initiatieven. De Vlaamse Pijnliga wil ook via telefonische weg aan pijnpatiënten, hun familie en kennissen de kans geven om een lotgenoot te ontmoeten. Daarom starten we met de Pijnlijn.

De Pijnlijn wil mensen met chronische pijn, hun familieleden en kennissen een luisterend oor bieden, de kans geven op verhaal te komen. Praten over pijn helpt, werkt helend. Dit kan vanaf nu telefonisch, en indien gewenst anoniem. Het is een aanvulling voor het lotgenotencontact dat georganiseerd wordt door de verenigingen.

Wat kan de Pijnlijn betekenen?

  • Het geeft je de kans je verhaal te doen

  • Je kan rekenen op de steun van een lotgenoot

  • Je kan van gedachten wisselen over pijn en leven met chronische pijn

Ervaren dat je niet de enige bent door contact met een lotgenoot kan een hele troost zijn. Problemen delen kan een impuls geven aan je zelfvertrouwen en is vaak een eerste stap naar het vergroten van je eigen mogelijkheden.

Wanneer kan je de pijnlijn bereiken?

De Pijnlijn 078-159 160
alle werkdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00u.
Behalve op feestdagen

De vrijwilligers van de pijnlijn hebben zelf heel wat ervaring met pijn. Ze kregen een gepaste opleiding en staan klaar om jouw telefoontje te beantwoorden.

 

 Pijnlijn  (153kb)

Terug Print